Hamburgr menu
Københavns Madhus blev etableret i 2007 med målet om at skabe bedre offentlige måltider i Københavns Kommune. Kommunen har med etableringen af Københavns Madhus støttet et initiativ til at øge den generelle sundhed i alle sociale grupper. Dette sker ved at uddanne kokke og køkkenpersonale fra institutioner, sportsklubber, skoler og fritidshjem, og inspirere dem til at lave mere sund og nærende mad.
KBH Madhus har lokaler i den fredede Hvide Kødby som er et af landets fineste eksempler på 1930'ernes modernisme.
Bygherren havde tre krav til renoveringen: En øget synlighed/branding, et udendørs køkken samt overdækkede siddepladser. Madhuset var tillige glade for Kødbyens rå omgivelser, og ønskede ikke at gården og gårdrummet skulle blive for pænt.
ERIK arkitekter og Punktum Design valgte derfor at brande madhuset via arkitekturen; ved både at understrege gammelt såvel som nyt.
Den klassiske, hvide, modernistiske betonbygning er fremhævet ved at rive gamle skure ned og rydde op i området. Samtidig kontrasteres de hvide bygninger af en nyetableret rød pavillon, som transformerer Madhusets logo, branding og grafisk identitet til et ikonisk element.
Pavillonen er lavet af præfabrikerede massive træelementer, beklædt med perforerede alu-plader. Den eksisterende ”betongulvflade” er afrenset og repareret. De sorte stålrammer med solsejl tilfører gården stoflighed og menneskelig skala.
I projektet forstærkes båndene mellem en fortolkning af modernistisk arkitektur, grafisk design, branding, økologi og genanvendelse. På den måde bygger projektet videre på KBH madhus’ egne værdier.
Projektet vandt i 2009 reddot design award.
2008
-
Madhus
Københavns Kommune / KBH Madhus
Arkitektrådgivning
Ingerslevsgade 44, 1705 Kbh. V
Punktum Design, JHY
Projektperiode 
Omfang
Anvendelse
Bygherre
Ydelse
Adresse
Samarbejdspartnere
KBH Madhus
KONTAKTPERSON:
Jette Lind Johansen

Arkitekt / Partner

T [+45] 4043 2804

jlj@erik.dk

ERIK arkitekter A/S     /     info@erik.dk     /    T [+45] 8999 2299

Kontorer

KØBENHAVN

AARHUS

AALBORG

ODENSE

VIBORG

Skibbrogade 3
DK-9000 Aalborg
aalborg@erik.dk

Mindet 2, 2. sal
DK-8000 Aarhus C
aarhus@erik.dk

Flæsketorvet 75
Den Hvide Kødby
DK-1711 København V
kbh@erik.dk

Møllekajen 7, 3.tv
DK-5000 Odense C
odense@erik.dk

Sparregade 2
DK-8800 Viborg
viborg@erik.dk