Hamburgr menu
Bygningen er et mesterværk indenfor nordisk lyrisk modernisme og Aaltos eneste museumsbygning udenfor Finland. Kunsten – Museum of Modern Art Aalborg – det tidligere Nordjyllands Kunstmuseum – modtog i anledningen af sin 40 års fødselsdag en stor donation til en omfattende restaurering og modernisering af den fredede Alvar Alto bygning. Vi har sammen med Transform APS, Søren Jensen Rådgivende ingeniørfirma AS, GHB Landskabsarkitekter AS, Tapani Mustonen Arkkitehti Safa og Akhantus Stenkonservering vundet restaureringen og revitaliseringen af ’’KUNSTEN’’ Aalborg. Visionen for museet er at genbruge så meget af huset som muligt, dvs. få et nyt og velfungerende museum placeret indenfor museets eksisterende rammer.

Det giver 4 store fordele: Dels er det billigere at genbruge den eksisterende bygningsstruktur, yderligere er det bæredygtigt at genbruge de forhåndenværende ressourcer, museets udstillinger kan placeres i umiddelbar nærhed til hinanden og endelig vil en minimal tilbygning efterlade det fredede hus som oprindeligt tænkt af Aalto og Baruel.
2013 - 2015
6.000 m²
Museum
Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Totalrådgivning
John F. Kennedys Pl. 3, 9000 Aalborg
Transform aps/Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma AS/ Tapani Mustonen Arkkitehti Safa og Akhantus Stenkonservering/ GHB Landskabsarkitekter
Projektperiode 
Omfang
Anvendelse
Bygherre
Ydelse
Adresse
Samarbejdspartnere
Kunsten, Museum Of Modern Art
KONTAKTPERSON:
Gitta Hammer

Projektchef

T [+45] 4214 7037

gh@erik.dk

ERIK arkitekter A/S     /     info@erik.dk     /    T [+45] 8999 2299

Kontorer

KØBENHAVN

AARHUS

AALBORG

ODENSE

VIBORG

Skibbrogade 3
DK-9000 Aalborg
aalborg@erik.dk

Mindet 2, 2. sal
DK-8000 Aarhus C
aarhus@erik.dk

Flæsketorvet 75
Den Hvide Kødby
DK-1711 København V
kbh@erik.dk

Møllekajen 7, 3.tv
DK-5000 Odense C
odense@erik.dk

Sparregade 2
DK-8800 Viborg
viborg@erik.dk