Hamburgr menu
SOSU skolen i Vejle har oplevet en stor vækst, og kan ikke længere være i de eksisterende rammer, derfor ønskes der en ny moderne og tidssvarende uddannelsesinstitution på en ny beliggenhed, der giver muligheder for samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner i Vejle og med Vejle Kommune. Vi har vundet konkurrencen om at færdigprojektere SOSU-skolen i Vejle efter dispositionsforslag udarbejdet af Billund Hansen Arkitekter.

Den nye 4 etages høje SOSU skolen udføres i hvidpudsede facadebånd, placeret ud for hvert etageskel. Mellem facadebåndene er der isat glaspartier, der stedvis brydes af lodrette trælister. Omkring enkelte glaspartier udføres faste rammer for at skabe et varieret facadeudtryk. 4. etagen udføres endvidere med en stor tagterrasse og er derfor trukket tilbage i forhold til de 3 underetager.

Etagerne bindes sammen af et 4 etagers højt atrium med ovenlys og en integreret siddetrappe, som både skaber visuel forbindelse mellem etagerne og et stort dagslysindfald. Skolen omfatter blandt andet kantine, simuleringsmiljøer, undervisningsrum, lærerforberede, bibliotek og indskudt terrasser.
2014-2015
3.300 m²
SOSU-skole
SOSU Fredericia Vejle Horsens
Arkitektrådgivning
Vestre Engvej 44, 7100 Vejle
Raunstrupgruppen
Projektperiode 
Omfang
Anvendelse
Bygherre
Ydelse
Adresse
Samarbejdspartnere
SOSU skole, Vejle
KONTAKTPERSON:
Morten Bluhm

Arkitekt / Tegnestueleder, Aarhus

T [+45] 6161 1299

mb@erik.dk

ERIK arkitekter A/S     /     info@erik.dk     /    T [+45] 8999 2299

Kontorer

KØBENHAVN

AARHUS

AALBORG

ODENSE

VIBORG

Skibbrogade 3
DK-9000 Aalborg
aalborg@erik.dk

Mindet 2, 2. sal
DK-8000 Aarhus C
aarhus@erik.dk

Flæsketorvet 75
Den Hvide Kødby
DK-1711 København V
kbh@erik.dk

Møllekajen 7, 3.tv
DK-5000 Odense C
odense@erik.dk

Sparregade 2
DK-8800 Viborg
viborg@erik.dk