Hamburgr menu
Generationernes Hus er en social innovativ satsning I et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening. Med inspiration fra andre lande er der til opgaven udviklet et helt mindset omkring det at bringe de forskellige generationer sammen i én bygning: Børn, unge, ældre, handicappede og familier. Generationernes hus er disse ideer omsat til fysisk form; boliger og institutioner. Men hér i en helt ny blanding, hvor fællesfaciliteter på kryds og tværs initierer en helt ny måde at være borger i en bydel på.

Konkurrencegrunden er en rektangel med kanal/vand på to sider og høje nabobebyggelser. Forslaget består af tæt sammenstillede bygningskroppe i 3-9 etager, som med varierende facadematerialer udadtil fremstår skalatilpasset og varierende. Det giver den menneskelighed, som er selve projektets DNA.

Fra ankomstpladsen er der direkte adgang til havnekanalerne fra flydeponton´er, således at vandet bruges aktivt af bygningens brugere. Der er værksteder, atelier, pædagogiske ”laboratorier” og en håndfuld fælles opholdsarealer som rammerne omkring det sociale liv i bygningen.

I det barske havneklima er der i projektet arbejdet målrettet for at tilbyde uderum med kvalitet, sol, læ og udsigt samt spændende kig internt i denne bydel.
2016 - 2020
27.400 m²
Boliger og institution
Aarhus Kommune, Brabrand Boligforening
Arkitekt underrådgivning i totalentreprise
Aarhus Ø, Aarhus Kommune
RUM/ Kragh & Berglund/ SWECO/ Jørgen Friis Poulsen
Projektperiode 
Omfang
Anvendelse
Bygherre
Ydelse
Adresse
Samarbejdspartnere
Generationernes Hus
KONTAKTPERSON:
Zoran Juresa

Arkitekt / RIBA / Partner

T [+45] 2028 0883

zj@erik.dk

ERIK arkitekter A/S     /     info@erik.dk     /    T [+45] 8999 2299

Kontorer

KØBENHAVN

AARHUS

AALBORG

ODENSE

VIBORG

Skibbrogade 3
DK-9000 Aalborg
aalborg@erik.dk

Mindet 2, 2. sal
DK-8000 Aarhus C
aarhus@erik.dk

Flæsketorvet 75
Den Hvide Kødby
DK-1711 København V
kbh@erik.dk

Møllekajen 7, 3.tv
DK-5000 Odense C
odense@erik.dk

Sparregade 2
DK-8800 Viborg
viborg@erik.dk