Hamburgr menu
Udvalgte projekter 
Vi arbejder hver dag med at skabe tidløse og holdbare arkitektoniske løsninger.
Områder

Lindevang Kirke

Opgaven består af teknisk rådgivning og bistand i forbindelse istandsættelse af kor, kirkeskib og våbenhus. Herunder udarbejdelse af forprojekt med tekniske tegninger, visualiseringer og forslag til materialevalg og farver.

Generationernes Hus

Vi har vundet totalentreprisekonkurrencen Generationernes Hus i Aarhus i et hold med RUM arkitektur, Kragh & Berglund, landskab. Projektet er en nyskabelse og en investering i velfærdsarkitektur for bygherrerne Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening.

Astahus

118 lejeboliger i den vestlige del af Aalborg midtby som en del af det eksisterende Tobaksområde.

Hørsholm Kirke

Hørsholm Kirke er opført i 1823 og tegnet af arkitekt C.F. Hansen. Kirken er i sin arkitektur og planløsning inspireret af arkitektens samtidige arbejde med opførelsen af Københavns Domkirke - Vor Frue Kirke.

Godsbanearealet, Aalborg

Etagebebyggelsen på Godsbanearealet har en smuk identitetsskabende arkitektur med tydelig afsæt i den nordiske arkitektur.

Systematic

Ejendomsselskabet Olav de Linde udvider allerede eksisterende kontorbygning for Systematic A/S, som lejer de pågældende erhvervslokaler.

ATP – Axel Tower

Folkene bag den tostjernede Michelin-restaurant AOC indtager de tre øverste etager i Axel Towers’ Tårn D med den nye restaurant og cocktailbar TRIO. Som navnet antyder, er TRIO ejernes tredje restaurant i rækken i deres succesfulde koncept.

Kunsten, Museum Of Modern Art

Bygningen er et mesterværk indenfor nordisk lyrisk modernisme og Aaltos eneste museumsbygning udenfor Finland.

Olavs Hall

Vi vandt i 2008 konkurrencen om en ny museumsbygning til Borgarsyssel Museum beliggende i Sarpsborg. Den nye museumsbygning skulle stå færdig til byens 1000 års jubilæum i 2016.

Viborg Domkirke

Viborg Domkirke er ikon for en usædvanlig bygningshistorisk udvikling. Tegnestuen har vundet 1. præmie i arkitektkonkurrence om ny indretning af våbenhus og forkirke.

Marmorkirken

Med sin vældige kuppel knejser kirken højt over den omgivende bebyggelse som et karakteristisk pejlemærke midt i byens profil.

Ny politiskole

Den ny Politiskole i Vejle udgør et uddannelsescenter på ca 20.000 m², der omfatter en bred vifte af både teoretiske og praktiske træningsfaciliteter. Projektet omfatter renovering og ombygning af flere eksisterende bygninger samt 9.500 m² nybyggeri.

Kommunehospitalet

Den nye bygning på det tidligere Kommunehospital er baseret på en stærk reference til de eksisterende huse. Murværket og tagformen er en moderne fortolkning af byzantinsk arkitektur.

Vestre Landsret

Vestre Landsret i Viborg er et hus med spændende kontraster. Formsproget består af både organiske og stringente skarpe former, og materialerne skifter mellem hårde og bløde, varme og kolde overflader.

Klarahus

Plejecenteret Klarahus på Nørrebro i København, rummer 111 plejeboliger samt 33 demensboliger. For at skabe en bedre sammenhæng i beboernes hverdag og sprede madglæde på plejecenteret har ERIK arkitekter tegnet et nyt og synligt produktionskøkken, med fælleslokale for alle beboerne.

GroupM

Projektet omfatter lejerrådgivning, indretningsrådgivning/space planning og udvikling af design- og visionskoncepter i forbindelse med indretningen af GroupM’s nye lejemål i Edisonhuset på Amager. GroupM er Danmarks største mediebureaugruppe bestående af syv firmaer – med i alt ca. 500 ansatte.

Vestervænget

Projektet omfatter ombygning og renovering af 258 boliger, samt opgradering af udearealerne på Vestervænget.

Lyngby Rådhus

Projektet omfatter ud- og indvendig restaurering samt nyindretning af Lyngby Rådhus.
Det funktionalistiske Rådhuset blev opført i 1939-1941 og er tegnet af Hans Erling Langkilde og Ib Martin Jensen, som en konkavt formet bygning, beklædt med marmor.

Musikpavilion på borgvold

Efter at en voldsom brand raserede den gamle hæderkronede friluftstribune i det historiske parkanlæg Borgvold fik KPF Arkitekter AS til opgave at formgive den kulisse, der fremover skal videreføre traditionen med sommer- og søndagsunderholdning.
Udgangspunktet har været at skabe en pavillon, der harmonerer med de naturlige omgivelser ved Borgvold – parken og vandet.

Vestre Fængsel

Vestre Fængsel er et lukket fængsel med plads til 429 indsatte. Det korsformet panoptisk 4-etagers fængsels-bygning blev opført i 1895 og er tegnet af arkitekt Ludvig Fenger.

SOSU skole, Vejle

Ny SOSU skole i Vejle, er en moderne og tidssvarende uddannelsesinstitution, der giver muligheder for samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner i Vejle og med Vejle Kommune.

Skudehavnen Vejle

Projektet ”Skudehavnen” er udviklet i samarbejde med udviklings- og entreprenørkoncernen CASA A/S og omfatter i alt 17.600 m² hhv. almene og private lejligheder og rækkehuse.

KBH Madhus

Projektet omfatter renovering og branding af KBHs Madhus.

Nauticon

Projektet omfatter totalrådgivning vedr. revitalisering af Ericssons tidligere domicil, Nauticon, ved Sjællandsbroen i Københavns Sydhavn.

Cortex Park

Cortex Park rummer 95 ungdomsboliger tegnet i en klassisk karréstruktur med opholds-gårdrum. Alle boliger har en syd- eller vestvendt altan.

ERIK arkitekter A/S     /     info@erik.dk     /    T [+45] 8999 2299

Kontorer

KØBENHAVN

AARHUS

AALBORG

ODENSE

VIBORG

Skibbrogade 3
DK-9000 Aalborg
aalborg@erik.dk

Mindet 2, 2. sal
DK-8000 Aarhus C
aarhus@erik.dk

Flæsketorvet 75
Den Hvide Kødby
DK-1711 København V
kbh@erik.dk

Møllekajen 7, 3.tv
DK-5000 Odense C
odense@erik.dk

Sparregade 2
DK-8800 Viborg
viborg@erik.dk